2017.09.13 Assignment 1

 

Om man följer min mindmap kan man se hur lösningen har växt fram. Jag valde till slut att använda undersökande som förhållningssätt och börjar undersöka vad det är som förstör vår jord mest för att sedan finna en lösning på en gestaltning av det. Min förväntan var att det skulle vara en handling, företag eller en produkt som toppade listorna på nätet när jag google ”Största miljöhotet”. Svaret blev på nästan alla sidor jag scrollade igenom var: MÄNNISKAN.
Men ah, såklart!
Vilka är dessa människor? Som om det vore en egen grupp. Och jag tänkte, det är ju jag. Och du. Och du. Och du. Och du.

Jag gestaltade tanken som en grupp människor i svart, med enbart vita prickar till ögon, spöklika, avpersonifierade. Jag valde att använda enbart svarta papper för att få en så dyster och dystopisk känsla som möjligt. Ljudet som är pålagt är en ljudeffekt som fanns i filmredigeringsprogrammet. Den hette ”glada människor”. Jag förstörde den, drog ner hastigheten och fick istället ett skevt, noise-ljud som jag tyckte förstärkte den apokalyptiska stämningen i scenen.

En förhoppning var att kunna addera fler klipp, men tiden räckte inte till. Planen var att filma svart färg som rinner/väller ut och varva dessa klipp med scenen på de svarta figurerna. Tanken var att den svarta färgen skulle symbolisera hur människornas handlingar väller ut över mijän och täcker den med svart, tjock, klibbigt mörker.

När jag var värdig och tittade på allt tänkte jag; helvete va pretto!
Jag vill än en gång förstöra och förändra skiten genom ljud. Jag stängde av det skeva noise-ljudet, drog på Snoop - drop it like it´s hot och tittade på videon. Mycket roligare!

 

 
 
 

 


 

 

Upp